Work
Team
Studio
Close
CEMEX
Location
Houston, TX
Year
2017
Type
Corporate Interiors
Sustainability
Size
80,000ft²

Cemex, a global building materials company, selected Inventure to design their expansive new office interiors in Houston, Texas. The space needed to possess many elements, including brand reiteration, reduced hierarchy, conference and huddle rooms throughout and a tour path for visitors. The most challenging design element was uniting multiple floors through an internal staircase installation. The space is open and bright, yet still provides privacy. All private offices have some glass components, and office groupings are interrupted by workstations to bring light further into the space.

 

Inventure used a white and gray color scheme, integrating occasional accent colors to create energy and vibrancy. Exposed concrete floors, textural stone details, wood elements, and polished surfaces were used to further emphasize brand identity. The break room was intended to be used by the entire company, and encourage communication and socialization. It also serves as a collaborative team area. Cemex frequently uses conference rooms, and required several rooms in varying sizes throughout. Sustainability is a key pillar of Cemex’s values and played a large role in the design of the space.

Recycle centers located in copy areas and break rooms encourage employee participation in green practices. Inventure used sustainable materials throughout and utilized refurbished furniture where possible. Cemex is currently pursuing LEED certification.
Cemex frequently uses conference rooms, and required several rooms in varying sizes throughout. Sustainability is a key pillar of Cemex’s values and played a large role in the design of the space.